Ph.d. Cup

20.11.12

Ph. D. Cup 2014

Informations Ph.d. Cup er en formidlingskonkurrence. Det er et samarbejde mellem Information, DR og Lundbeckfonden. Formålet er at få dansk forskning ud til en bred offentlighed ved at sætte fokus på de bedst formidlede ph.d.-afhandlinger fra danske universiteter.

Det er ikke længere universiteterne, der vælger hvilke kandidater, de ønsker at indstille. Fremover skal man selv tilmelde sig, hvis man ønsker at deltage i Ph.d. Cup. Her kan du læse mere om indstillings– og vurderingskriterier.

Som noget nyt, er det en gruppe af kommunikationsfolk og journalister fra hhv. DR og Information, der udvælger de 30 personer, som går videre. Dommerkomitéen udvælger de fem finalister, der skal stå på scenen hos DR den 27. april. Dommerkomitéen tilstræber at udvælge de fem finalister, så alle fire hovedområder, Sundhed, Natur og teknik, Humaniora og Samfund er præsenteret.

Ph.d.er fra alle landets universiteter, der har afsluttet i 2016, kan deltage i konkurrencen, og der er ingen begrænsning på, hvor mange fra de enkelte universiteter, der kan deltage.

Hvad sker der, hvis man vinder?

Man vinder et rejsegavekort på 10.000 kr., som fx. kan bruges på eat besøge ét af Danmarks innovationscentre i Shanghai, Silicon Valley, München, São Paulo, New Delhi og Seoul eller et satellitkontor i Tokyo. Læs også interview med sidste års vinder af ph.d.cup

Hvad sker der hvis man bliver udvalgt til ph.d.cup?

De fem finalister skal præsentere deres forskning ved en tv-transmitteret kåring, Ph.d. Cup Live, som afholdes i DRs koncerthus torsdag d. 27. april 2017 og sendes på DR2 lørdag d. 29. april. Til showet findes der en vinder og en anden og tredje plads. Finalisterne får coaching og sparring fra erfarne DR-videnskabsformidlere. Sammen med en tv-tilrettelægger tilrettelægger de en mundtlig og visuel præsentation af deres ph.d.-projekt og får skærm- og medietræning og en personlig evaluering på deres formidlingsstyrker og muligheder inden for deres forskningsområde.
De fem finalister bliver portrætteret i temaavisen “Videnskapløb”, som udkommer med Information samt på alle landets universiteter.

Tidsforbrug

  • 1 dag til medietræning plus optagelse af indslag i slutningen af marts, på DR.
  • 1 dag til medietræning ugen før eller i ugen op til showet, på DR.
  • Samt det meste af dagen til generalprøve den 27. april til Ph.d. Cup kåringen, på DR.

Tilmeld dig Ph.d Cup 2017
Ansøgningsfristen er 6. februar 2017

Ønsker du at bestille billetter til kåringsshowet d. 27. april i DR’s koncertsal, kan du skrive en mail til joho@information.dk.

Et svar til Ph.d. Cup

  1. Pingback: Medieskolen: Lukket for tilmeldinger | PHD CUP

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *